ИСТОРИЯ

Деликатес Житница“ обединява качество, традиции и духа на Житница – китно селце в Южна България, което пази спомени от дълбока древност. Но „Деликатес Житница“ не е просто търговска марка, а марка на любовта. Тя е за хората, които държат на автентичните рецепти и вярват, че традициите трябва да се продължават.

 

Вярваме, че добрият вкус на всичко, което ви предлагаме, е резултат от спазването на три важни принципа: качество, ефективност и безопасност. За нас това не са просто думи.

 

Качеството на продуктите ни се дължи на внимателно подбраните рецепти, на висококачественото месо и подправките, които използваме.

 

Ефективността на нашето производство е гарантирана от избора ни на оборудване – машините, с които преработваме месото, са на световни лидери в областта.

 

Въведохме система за управление на безопасността на хранителните продукти, съответстваща на международен стандарт ISO 22000:2005. Иначе казано, всичко, което правим, отговаря на най-високите стандарти за качество и сигурност.

 

Представата ни за успех е да знаем, че всеки път, когато поискате „Нещо вкусно на трапезата“ си, нашите продукти са първият ви избор.

 

Но най-важното в нашата работа е вашето мнение.

 

Нашата история

1993 г. „Деликатес 2” ООД е основана от Иван Антонов и Величко Яков.

1994 г. Започнахме строителството на предприятието ни в с. Житница, Пловдивска област.

1995 г. Началото на нашето производство – започнахме само с няколко продукта и с капацитет от 500 – 600 кг. дневно.

2001 г. Разширихме колбасарския си цех.

2006 г. Преустроихме кланицата в транжорна и я разширихме.

2008 г. Вече можем да изнасяме в ЕС.

2009 г. Открихме втория си цех, в който можем да произвеждаме над 44 тона колбаси на ден.

2010 г. Разширихме сушилната за месните сурово-сушени деликатеси и потърсихме най-подходящото име за продуктите, които познавате и обичате от 20 години. Тогава се роди новата ни марка – „Деликатес Житница“.

2011 г. Реконструирахме част от хладилните си помещения в пакетажно на новата флопак опаковка. Разширихме и транжорната.

2012 г. Купихме втора машина за пакетиране и опаковане на продукти.

2013 г. През месец юни стартира първата ни национална ТВ кампания.

2014 г. Започнахме строежа на третия си цех, специализиран в опаковане на продукти по най-нови технологични методи.

2015 г. На 13 октомври отпразнувахме подобаващо 20-годишнината си с всички наши партньори през годините до днес и официално открихме третия си завод.

2016 г. Изцяло реновирахме фирмения си магазин в с. Житница, за да отговаря на изискванията за един модерен и различен български магазин.

2018 г. Гордо до логото си поставихме новия слоган и общо послание, което да се знае и помни от всички – „Колбасите на село Житница“.

2019 г. Проведохме първия по рода си Събор на боба с наденицата в село Житница. Това беше дългоочакван празник, с който отбелязахме побратимяването на село Житница със село Смилян.

2020 г. Получихме международния сертификат IFS. Той осигурява точен и ясен отговор на очакванията на потребителите за високата степен на сигурност и безопасност на нашите продукти.

2020 г. Отбелязахме 25 години, откакто колбасите на село Житница се произвеждат в китното пловдивско селце и то не от кого да е, а от най-големите познавачи – хората от селото.